Viemärikuvaus Turku ja lähialueet

Viemärikuvaus auttaa selvittämään toistuvien tukoksien syyt ja tarkistamaan putkiston kunnon. Jos korjaustöitä tarvitaan esimerkiksi vain putkiston tiettyyn osaan, voidaan putkiston kuvauksella säästää myös selvää rahaa. Päätoimialuettamme ovat Lieto, Turku ja lähiseutu.

Viemärikuvaus ja salaojien kuvaus tuovat mielenrauhaa

Viemärikuvaus auttaa paljastamaan vuodot, halkeamat, tukkeutumat ja muodonmuutokset. Talon sisällä kulkevien viemärien ohella myös salaojat kannattaa tarkistuttaa ja kuvauttaa aika ajoin. Tällä varmistetaan, että kosteus ei ainakaan niiden kunnon vuoksi nouse rakenteisiin.

Mikäli kuvauksen yhteydessä todetaan, että putkisto on huuhtelun tarpeessa tai löytyy tukoksia, voidaan tukokset samalla rikkoa ja putkistot huuhdella. Lue lisää: Viemärin avaus ja huuhtelu

Tankkihuolto Rantala & Lumme

Tarkistuta putkistot ennen kiinteistön myyntiä tai ostoa

Ennen kiinteistön myyntiä kannattaa aina teettää putkiston tarkistus ja huuhtelu, sillä hyvin usein kaupan esteenä (etenkin vanhoissa taloissa) on juuri ostajan pelko lähestyvästä putkiremontista. Kun viemärit talon sisällä ja salaojat sen ulkopuolella on kuvattu ja tarkistutettu ammattilaisella, todettu hyväkuntoisiksi ja mahdollisesti tarpeen vaatiessa myös huuhdeltu, pienenee ostokynnys kummasti.

Asuntokaupan yhteydessä myös valistunut ostaja saattaa asettaa kaupan ehdoksi, että kiinteistöön teetetään viemärikuvaus ennen kuin ostotarjouksesta tulee sitova. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä eikä tarvitse ostaa sikaa säkissä.

Viemärikuvaus onnistuu kätevästi työntökaapelikameralla

Viemärikuvaus tehdään pääsääntöisesti käyttämällä kahta eri kokoista työntökaapelikameraa, sen mukaan minkä kokoisesta putkistosta on kyse. Pienemmällä viemärikameralla päästään putkistoihin käsiksi esimerkiksi lattiakaivon tai lavuaarin putkiyhteydestä käsin. Isommalla kameralla tarkastellaan rakennusten ulkopuolisia putkistoja, kuten salaojia ja se ulottuu jopa 80 metrin syvyyteen.

Kameran varsi on tehty taipuisasta, mutta jämäkästä lasikuidusta ja sen sisällä kulkee johto, jonka kautta kuva piirtyy ruudulle. Viemärikameran avulla nähdään mahdollisen tukoksen aiheuttaja ja pystytään tarkasti selvittämään ja näkemään kuinka syvällä putkistossa tukos on.

Samalla nähdään koko matkalta, millaisessa kunnossa putkisto on. Tämän perusteella voidaan arvioida, tarvitseeko putkisto kokonaisuudessaan tai joiltain osin kunnostusta. Tässä yhteydessä putkisto usein myös huuhdellaan samalla.

Tankkihuolto Rantala & Lumme
Tankkihuolto Rantala & Lumme

Ota yhteyttä viemäreiden ammattilaiseen

Saat kuvauksesta halutessasi myös kattavan kirjallisen raportin ja tallenteen muistikortilla, jolloin voit tarkastella sitä myös jälkeenpäin ja hyödyntää sellaisenaan. Toimintasäteemme on 50 km Liedon toimipisteestämme ja teemme paljon viemärikuvauksia alueella Turku, Lieto, Kaarina, Aura ja Rusko.

Jos putkesi reistailevat, eikä syytä tiedetä, tuo viemärikuvaus nopeasti selvyyden asiaan. Puhelinnumeromme on: (02)4877222.